Fox Tv'nin sevilen romantik komedi dizisi Aşk Mantık İntikam dizisi reytinglerde son bölüm düşüş yaşadı. Sezonun başlaması ile romantik komedi düşüşleri sürüyorken kabak Melisa Döngel'e patladı.

Başrollerinde Burcu Özberk, İlhan Şen, Melisa Döngel ve Burak Yörük'ün yer aldığı Aşk Mantık İntikam dizisi kış sezonun başlamasıyla reytinglerde ilk düşmesini yaşadı. 

Güney Kore uyarlaması olan Aşk Mantık İntikam dizisi senaryonun kış izleyicisine uyum sağlaması için uzatıldı ve dram yapılı bir diziye döndü. Böylelikle orjinal hikayeden uzaklaştı. Kiralık Aşk dizisinin izin gitmeye çalışan Aşk Mantık İntikam drama evrildi. 

Tabi romantik komedi dizilerinin en eğlencelisi veözgünün Afili Aşk olmasına rağmen ömrünün kısa olması göz önünde bulunursa Aşk Mantık İntikam oldukça başarılı olarak dram ağırlıklı pembe dizi kıvamındaki romantik komedi olan Kiralık Aşk dizisine rakip olma noktasına geldi. Tabi Kiralık Aşk'ın başarısı biraz da yeni yüzlerin ilgi çekmesiydi. 

Bu sene özgün bir senaryo olan ve ilk defa başrol erkeğin fakir kadının zengin ve duygusuz olduğu Aşkın Tarifi de Star Tv'deki başrolün başarılı bir kadın olduğu Ada Masalı'da reytinglere yenildi. Baht Oyunu dizisi ise sıradan asistan kız duyusuz işkolilk herkesi dövebilen adam temasına rağmen Cemre Baysel'in Ada karakterinin sempatikliğiyle adından söz ettirmişti. Ancak o da reytinglere yenik düştü. Tabi tutan bir karkaterin daha ilk sezonda saçıyla başıyla oynatılıp değiştirilip Bora karakteri gibi uyumsuzlaştırılmasını atlamamak gerek..   

Kaan Yıldırım, Biran Damla Yılmaz ve Seray Kaya'lı Kopuk ilk tanıtımıyla ses getirdi Kaan Yıldırım, Biran Damla Yılmaz ve Seray Kaya'lı Kopuk ilk tanıtımıyla ses getirdi

Komedi izleyicisi ülkemizde son yıllarda adeta yok oldu. Toplum Twitter'ında kin nefrete dönüştürdüğü işsizlerle iyice bol acıtasyon, şiddet, mafya, tarihi, hayvanlara, doğaya ve insanlara tahamülsüzlük şiddet nefret ve kini uzman sıfatıyla yapan eğilimli bir yapıya evrildi.

Romantik komedi dizileri de ancak yaz döneminde karşılaştığımız içimizi açan diziler olabildi. Bu sezon ise romantik komedi dizileri çok düşük seyretti. Onlardan en başarılısı Aşk Mantık İntikam dizisi olabildi. Kore yapımı Cunning Single Lady uyarlaması olan dizi tutunca uzatılmak için drama evrildi. 

Dizide Ozan ve Esra aşkı başladı ancak Çağla ve Çınar'ı kötüleştirerek ikili ayrılmalar yaşadı. Dizinin genç fanlarının Ozan ve Esra aşkını isterken, Çınar ve Çağla'ya yapılan haksızlıklar adeta görünmez oldu. Dizinin son bölümlerinde aslında Ozan karakteri iyice itici ve haksız bir yapıya dönüştürüldü. Hem Çağla'yı hem de Çınar'ı harcadı. 

Ancak bu senaryo Esra ve Ozancılardan tepki görsede bol etkileşim alabildi. Tabin bu genç fanlar Çağla ve Çınar'a yapılan haksızlıkları görmeyerek Ozan ve Esra aşkınıb desteklemeye devam etti. Esra ve Ozan birlikteliği isteyen fanlar ise düşen reytingleri Çağla'ya bağladı. Öyle ki dizi izleyicileri karakteri canlandıran Melisa Dömgel'in oyunculuğuna dahi nefret kusan yorumlar yaptı.

Her dizide olduğu gibi senaristler sosyal medya da yapılan yorumları ciddiye alınca ortaya nasıl erken final düşen kalite olduğunu biliyoruz. Umarız senaristler yine aynı hataya düşmez.

Hatırlarsanız Kızım adlı dizisinde sosyal medya yorumları dinlenerek dizi adeta katledilmişti. Orjinal dizide kendi kızı çıkmamasına rağmen ölmek üzere olan küçük kızı sahiplenen adamın hikayesi verilmek istenen mesaj yerini gerçek kız çıkarak iyileşerek toplu evlilikle saçma bir sona dönüştürülmüştü.