Bir yaz dönemi için başlayan Aşk Mantık İntikam dizisi başarısını sürdüremedi. Aşk Mantık İntikam final mi yapacak? Aşk Mantık İntikam dizisindeki hata ne oldu?

Fox TV’nin eğlenceli dizisi olarak ilk bölümü ile 18 Haziran 2021 tarihinde başlayan Aşk Mantık İntikam gösterdiği başarılı reytinglerin ardından uzatma kararı alarak yeni sezona devam etmişti.

Aslı Güney Kore uyarlaması olan Yağmur Ünal’ın yapımcısı olduğu dizi, Özlem İnci Hekimoğlu, Nil Güleç Ünsal tarafından kaleme alınıp, Murat Öztürk tarafından yönetiliyor.

Bu güne kadar beğeni ile takip edilen dizinin oyuncu kadrosunda ise; Burcu Özberk, İlhan Şen, Burak Yörük, Melisa Döngel, Günay Karacaoğlu, Zeynep Kankonde, Mehmet Korhan Fırat, Süleyman Atanısev, Birgül Ulusoy gibi başarılı isimler yer alıyordu.

Evlenip boşanan bir çiftin yıllar sonra kesişen yollarını, konuşmadıkları sorunları yıllar sonra konuşma fırsatı bulmalarını, değişen hayatlarını komik bir dille ekranlara taşıyan dizi bilindiği üzere romantik komedi tarzı ile ekranlara gelip seyirci tarafından benimsenmişti. Fakat son dönemlerde romantik komedi olan türünden komediyi arkalara iterek kasvetli bir aşk konusuna oturtulan dizi reytinglerde bunun sonucunu ciddi oranda görmeye başladı.

26 

Senaryonun samimiyetini yitirdiği, yoğun ve klasik bir aşk hikayesine dönüştüğü ama bu dönüşümü de aslında beceremeyip heyecandan eksik bir kısırdöngüye girdiği daha önceleri de dile getirilmişti.

Diziyi seyirci ile bütünleştiren ve beğeni toplayan tarafı aslında daha çok yan karakterler olan Zümrüt Korfalı, Menekşe Erten ve Ekrem sahneleri iken bu sahnelerin önüne geçen bir başrol karakterlerinin kasvetli kareleri yoğun bir şekilde yer almaya başlamıştı.

Kanal 7'den yeni günlük dizisi! Gelin dizisi geliyor Kanal 7'den yeni günlük dizisi! Gelin dizisi geliyor

27

Bununla da bitmeyip aslında ilk bölümlerde seyirciye farklı gelen ikinci kadın ve erkek olarak izlediğimiz Melisa Döngel’in canlandırdığı Çağla karakteri ile Burak Yörük’ün canlandırdığı Çınar karakterinin kötü karakterler olmayıp aslında dizilerde alışılagelmişin dışında daha gerçekçi olan iyi karakterler olmasıydı.

Sempatik, adil ve güçlü bir karakter olan Çağla’nın bir anda takıntılı ve aciz bir kadın rolüne bürünmesi senaryodan ciddi bir kopukluk yaratmış oldu ve Aşk Mantık İntikam seyirciden ilk cezayı ve  kopmayı burada yaşadı.

Sonrasında ise adil ve dürüst karakteri ile Çınar’a başrol karakterlerinin sağlı sollu yaptığı haksızlık dizinin senaryosunu iyice itici bir hale getirip başrol kahramanlara olan bağlılığı ve inancı da sarstı. Bir dizide başroldeki aşıkların samimiyetine ve masumiyetine inanmadan aşklarına inanılması dolayısı ile izleyicinin diziye bağlılık duyması beklenebilir miydi?

25

Bu üst üste yapılan senaryo hataları reyting ve yorumlardan ders çıkartan dizinin Zümrüt Korfalı, Menekşe Erten ve Ekrem sahnelerine sarılması ile maalesef kurtulmasına yetmedi. Başroldeki aşıklar Burcu Özberk’in hayat verdiği Esra Erten karakterinin ve İlhan Şen’in canlandırdığı Ozan Korfalı karakterinin tüm masumiyeti artık seyirci nezdinde inandırıcılığını kaybettirdiğinden başarı ile başlayan dizi reytinglerde her hafta biraz daha geriye düşmekte devam ediyor.

Artık Aşk Mantık İntikam adlı romantik komedi, Aziz gibi güçlü bir dizi karşısında reklam aralarında zaman geçirmek için ve Zümrüt-Menekşe sahneleri için günden güne azalan bir ilgi ile izlenen bir yapım durumuna gelmiş bulunmakta.