TRT 1’de bu akşam başlayan ve konusu ile de iddialı olan dizi Alparslan Büyük Selçuklu Dizisinde Tuğrul Bey karakterini canlandıran Barış Bağcı’yı merak edenler için araştırdık. Kimdir? Nerelidir? Ne Mezundur? Evli midir?

Yönetmenliğini Sedat İnci’nin yaptığı ve senaristliğini Emre Konuk’un üstlendiği TRT 1’in beklenen yeniz dizisi Alparslan Büyük Selçuklu adından da anlaşılacağı üzere  Büyük Selçuklu İmparatorluğu’nun devlet yapısı ve olaylarını Alparslan dönemi ile alıyor. Oyuncu kadrosu ile de gündemde olan dizide Barış Arduç, Fahriye Evcen, Mehmet Özgür, Yurdaer Okur, Erdinç Gülener, Gizem Karaca ve Sarp Levendoğlu yer alıyor. Bu kadroya Tuğrul Bey karakteri ile Barış Bağcı eşlik ediyor olacak.

Eski başarıları düşünülürse Barış Bağcı’nın Alparslan Büyük Selçuklu dizisindeki Tuğrul Bey karakteri ile de daha çok konuşulacağı belli oldu.  Diriliş Ertuğrul adlı projenin ve bu projesinin üzerinden daha çok zaman geçmiş olamaması ve etkilerinin devam etmesi ile Barış Bağcı’nın aynı başarıyı kolayca yakalacağı ortada.

baris_bagci_kimdir_1630589401_9082 

BARIŞ BAĞCI KİMDİR?

Gönüllere yine TRT ekranlarında yayınlanan Küçük Hanımefendi Dizisinin yakışıklı ve karizmatik Ömer’i olarak yerleşen başarılı oyuncu 27 Mayıs 1975 Karaman doğumludur.

Konya Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bölümü mezunu olup ayrıca bir dönem Trabzon Devlet Tiyatrosunda görev almıştır. Kendi adına başarılı bir dönem olan bu süreç sonrası kariyerine İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda devam etmiştir.

Yakın tarihe kadar Fahriye Evcen ile dillere destan bir birlik ideaları ile oldukça gündeme gelmiş olan oyuncunun son dönemde özel hayatı hakkında olanlar bilinmemektedir.

Yine TRT ekranlarında gösterimde kalan Diriliş Ertuğrul dizisinde tam anlamı ile yıldızı parlayan başarılı oyuncu sinema ve diziler haricinde aslında birçok tiyatro projesinde başarı ile görev almıştır.

Ölene Kadar dizisinde İbrahim Çelikkol'un partneri Melis Sezen oldu! Ölene Kadar dizisinde İbrahim Çelikkol'un partneri Melis Sezen oldu!

Sinema Filmleri

Pars: Kiraz Operasyonu /2006

Nefes: Vatan Sağolsun /2009

Kaybedenler Kulübü /2010

Pazarları Hiç Sevmem /2011

Televizyon Dizileri

Gümüş /2005

Kırık Kanatlar /2006-2007

Yaralı Yürek /2007

Yaprak Dökümü /2009-2010

Küçük Hanımefendi /2011-2012

Kara Kutu /2015

Diriliş Ertuğrul / 2015-2018

Çember /2017-2021

Masumlar Apartmanı /2020-2021

tuğrul bey

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU TUĞRUL BEY KİMDİR? TARİHTEKİ ROLÜ NEDİR?

Tuğrul Bey, Oğuzların Kınık Boyundan Selçuk Bey’in torunu olup Büyük Selçuklu Devleti’nin kurucusudur.

1040 Yılında Gaznelilerle yaptığı Dandanakan savaşını kazanmış ve böylece Selçukluların üstünlüğünü sağlamıştır. Kardeşi Çağrı Bey’i Horosan Valisi ilan etmiş ve İran’ın büyük bir bölümünü ele geçirerek Selçuklu’yu Anadolu’ya kadar taşımıştır.

Bağdat’a girip Abbasi Halifeliğinin koruyuculuğunu üstüne alan Tuğrul Bey kendisine karşı bir çok isyanı bastırmak zorunda kalmıştır.

Çocuksuz olarak vefat eden Tuğrul Bey’in yerine ve tahtına yeğeni Alparslan geçmiştir.