94. Oscar Ödülleri, 27 Mart 2022 tarihini Amerika Birleşik Devletleri’nin Los Angeles şehrindeki Dolby Tiyatrosun’da düzenlenen tören ile sahiplerini buldu. Amy Schumer, Wanda Sykes ve Regina Hall’un sunuculuğunu yaptığı 94. Oscar ödül töreni tamamen dolu bir salonda yapıldı. Öte taraftan ödüllerden çok sahnede yaşanan tokat sahnesi çok konuşuldu. İşte detaylar…

ABD’ de düzenlenen 94. Oscar Ödülleri 27 Mart 2022 tarihinde sahiplerini buldu. Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından düzenlenen Oscar Ödülleri, Los Angeles kentindeki Dolby Theatre’da düzenlendi. 94. Oscar Ödül Töreni, AMY Schumer, Wanda Sykes ve Regina Hall’un sunuculuğunu yaptığı gecede sahnede gerçekleşen tokat sahnesi çok konuşuldu. Ünlü oyuncu Will Smith sahneye çıkarak, törenin sunucularından Chris Rock’a tokat attı.

3_1280x720-120

94. Oscar Ödülleri!

Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri

27 Mart 2022 tarihinde düzenlenen 94. Oscar Ödül töreni ünlü akınına uğradı. Kırmızı halıda boy gösteren dünyaca ünlü isimler şıklık yarışına girdi. Merakla beklenen ödüller sahiplerini buldu. İzleyicinin heyecanla beklediği ödül töreni Los Angeles kentindeki Dolby Theatre’da gerçekleşti. Muhteşem ödül töreni sunuculuğunu ise AMY Schumer, Wanda Sykes ve Regina Hall yaptı. Ödül töreninde ödüllerin yanından diğer en çok konuşulan konular arasında ünlü oyuncu Will Smith sahneye çıkarak, törenin sunucularından Chris Rock’a tokat atması yer aldı.

Ünlü komedyen Chris Rock, saç dökülmesine neden olan rahatsızlığı olan Jada Pinkett- Smith aile ailgili olarak “Jada seni seviyorum, GI Joe 2 yakında, sabırsızlıkla görmeyi bekliyorum” tarzında espri yaptı. Rock’ ın Smith’ in eşi Jada Pinkett’ in saçlarını kazıtması ile alakalı olarak espri yapması, Will Smith’i oldukça sinirlendirdi. Şakalar üzerinde “karımın adını ağzına alma” diyen ünlü oyuncu Will Smith, şakanın sürmesi üzerine sahneye çıktı ve Chris Rock’ a tokat attı. O an yayıncı kuruluş programın sesini kapattı.

1_1280x720-113

2022 Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Başarılı oyuncu Will Smith, King Richard filimi ile En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını almak için sahneye çıktı. Smith, olaydan sonra gözyaşları içinde “Akademi'den özür dilemek istiyorum, aday arkadaşlarımdan özür dilemek istiyorum. Bu güzel bir an” şeklinde açıklama yaptı. Ancak Chris Rock’tan özür dilemedi.

İşte 94. Oscar ödüllerini kazananların listesi

En İyi Film Ödülü: CODA

En İyi Yönetmen Ödülü: Jane Campion (The Power of the Dog)

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye)

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Will Smith (King Richard)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü: Ariana Debose

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü: Troy Kotsur

En İyi Uluslararası Film Ödülü: Drive My Car

En İyi Belgesel Ödülü: Summer of Soul

En İyi Film Kurgusu: Dune

En İyi Özgün Senaryo Ödülü:Belfast

En İyi Uyarlama Senaryo Ödülü: CODA

En İyi Film Müziği Ödülü: Dune

En İyi Animasyon: Encanto

En İyi Kısa Animasyon: The Windshield Wiper

En İyi Görsel Efekt Ödülü: Dune

En İyi Sinematografi Ödülü: Dune

En İyi Kısa Film Ödülü: The Long Goodbye

En İyi Kısa Belgesel Film Ödülü: The Queen of Basketball