Haziran ayının gelmesi ile birlikte TV ekranlarında yayınlanan dizilerin birçoğu final yaparken bazıları ise yeni sezon de tekrar ekrana gelmek üzere sezon finali yaptı.

Final yaparak ekranlara veda eden dizilerin başında 4 sezondur reytinglerden düşmeyen Bir Zamanlar Çukurova dizisi yer alıyor. TRT ekranlarında yer alan Bir Zamanlar Kıbrıs Zafere Doğru, Masumlar Apartmanı,  Kara Tahta final yapan diziler arasında. TV 8 ekranlarında yayınlanan ve  3 sezon yayınlanan Kırmızı Oda ve Annenin Sırıdır Çocuk ise toplam 11 bölüm yayınlanarak final yapan diziler arasında. Kısa sürerek final yapan diziler arasında Oğlum, Hakim ve Adı Sevgi gibi diziler bulunuyor. 

Yargı Ve Kardeşlerim Dizisi Zirveyi Koruyor

Başrollerinde Kaan Urgancıoğlu ve Pınar Deniz'in oynadığı Yargı dizisi her Pazar akşamı kanal D ekranlarında izleyici ile buluştu. Toplamda 34 bölüm yayınlanan dizi geçtiğimiz günlerde sezon finali yaptı. Yeni sezonda Yargı dizisinin yapımcısı yola devam edeceğini açıkladı. ATV ekranlarında yayınlanan Kardeşlerim dizisi ise 2 sezondur tam not alan projelerden birisi. Başrollerinde Celil Nalçakan, Fadik Sevin Atasoy, ve Cüneyt Mete gibi isimlerin oynadığı Kardeşlerim dizisi hayatın zorluklarına karşı birbirinden kopmayan ve birbirine kenetlenen dört kardeşin hikayesini anlatıyor. Zengin kadrosu ile cumartesi akşamları yayınlanan Kardeşlerim dizisi de Yargı dizisi gibi yola devam eden projelerden birisi.

Alican Yücesoy Yargı dizisinde Alican Yücesoy Yargı dizisinde

Kuruluş Osman Ve Alparslan Büyük Selçuklu Dizileri

TRT ekranlarında 5 sezon boyunca yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin devamı olan Kuruluş Osman her çarşamba ATV ekranlarında izleyici ile buluşuyor. 3 sezondur zirveyi kaptırmayan Kuruluş Osman dizisinin başrollerini Burak Özçivit, Özge Törer ve Yıldız Çağrı Atiksoy paylaşıyor. Toplamda 65 bölüm yayınlanan ve geçtiğimiz hafta sezon finali yapan Kuruluş Osman yeni sezonda da izleyicinin karşısında olmaya devam edecek. 

Her Pazartesi akşamı TRT ekranlarında tarih sevenlerin merakla beklediği Alparslan Büyük Selçuklu dizisi ise ilk sezonda büyük başarı gösterdi. Başrollerinde Barış Arduç, Mehmet Özgür, Fahriye Evcen, Barış Yağcı ve Erdinç Gülener'in oynadığı dizi yeni sezonda da devam kararı alan diziler arasında. 

Gönül Dağı Ve Teşkilat Dizileri

Her Cumartesi akşamı merakla beklenen TRT ekranların en sevilen dizisi Gönül Dağı bir bozkır masalı sloganı ile yola çıkıp zirveye oturan yapıtlardan biri. Komedi, aşk, dram ve Aile tarzındaki dizinin başrollerinde Berk Atan, Cihat Süvarioğlu, Semih Ertürk, Ferdi Sancar, Hazal Kaya ve Nazlı Pınar Kaya isimler yer alıyor. Sezon finalinde başrol oyuncusunun karakteri bitirilse de dizi yeni sezonda yola devam edecek projelerden birisi. Aksiyon ve İstihbarat dizisi olan ve her Pazar akşamı TRT ekranlarında yayınlanan Teşkilat dizisi de sezon finali yapan dizilerden biri. Başrollerinde Deniz Baysal Yurttçu, Çağlar Ertuğrul gibi isimlerin bulunduğu dizi yeni sezonda yola devam edecek.

Yeni Sezonda Devam Edecek Olan Diğer Diziler

17 sezondur aralıksız devam eden dizi Arka Sokaklar yeni sezonda da yola devam eden diziler arasında bulunuyor. 2 Sezondur  ekranlarda olan ve Kanal D ekranlarında yayınlanan Camdaki Kız dizisi de yeni sezonda izleyicisi ile buluşacak. Diğer yandan Fox TV kanalında uzun zamandır devam eden Yasak elma dizisi ve henüz bir sezon ekrana gelen ve çok sevilen Mahkum dizisi de yeni sezonda ekranlarda olacak. Çok kısa süredir ekranlara gelen ve toplamda 8 bölüm çekilen dizi İyilik yeni sezonda devam etme kararı alan diziler arasında. Son olarak Kanal 7 ekranlarında 2 sezondur yayınlanan Emanet dizisi de Başrol oyuncusunun diziden ayrılmasına rağmen yola devam edecek projelerden birisi.