FOX TV’nin sevilen dizisi Mahkum yeni sezon bölümleri ile seyirci karşısına çıkmaya devam ediyor. Cuma akşamları yayınlanan Mahkum dizisinin reyting oranlarındaki düşüş endişe yarattı. Peki, Mahkum dizisi final yapacak mı? Mahkum dizisi kanal değiştirebilir mi? İşte detaylar…

Ölene Kadar dizisinde İbrahim Çelikkol'un partneri Melis Sezen oldu! Ölene Kadar dizisinde İbrahim Çelikkol'un partneri Melis Sezen oldu!

Ekrana geldiği ilk günden itibaren adından söz ettirmeyi başaran Mahkum dizisi heyecan ve gerilim dolu anlar sunmaya devam ediyor. İlk sezonu ile reytingleri alt üst etmeyi başaran Mahkum, yeni sezonda beklentileri karşılamadı. Başrollerinde İsmail Hacıoğlu ve Onur Tuna’nın yer aldığı dizi; Yargı dizisi gibi avukat ve adliye teması üzerinde yükseliyor. Mahkum oyuncu kadrosunda Nazlı Bulum, Hayal Köseoğlu ve Melike İpek Yalova yer alıyor. Güney Kore yapımı Innocent Defendant dizisinden uyarlanan Mahkum dizisi farklı ve sürükleyici senaryosu ile dikkat çekmişti. Seul Uluslararası Drama Ödül Töreni’nde en iyi dizi ödülüne layık görüldü. Mahkum 18. bölümü ile sezon finali yaparak yaz tatili dönemine girmişti. 

mahkum-1

Mahkum dizisinin reytingleri neden düştü?

Mahkum ilk sezonunda Perşembe  akşamlarına damga vurmayı başarıyordu. Reyting sıralamasında zirve koltuğunu uzun süre muhafaza eden dizi, yeni sezonda aynı başarıyı yakalayamadı. Mahkum dizisinin reyting oranlarının düşmesindeki en önemli faktörlerden birisi Aldatmak dizisi oldu. ATV’nin yeni dizisi Aldatmak genel seyirci kitlesini çekmeyi başardı. Diğer yandan ise Camdaki Kız dizisi devam ediyor. Mahkum senaryosunda önemli değişikliklerin yapılması da seyircinin ilgisinin azalmasına neden oldu. Aynı gün yayınlanan Duy Beni ve Gelsin Hayat Bildiği Gibi dizilerine seyirci kaybettiği görüldü. Mahkum son bölümü reyting sıralamasında ilk 10’a girmeyi başaramadı. AB grubunda da beklentilerin altında kalan dizi için erken final konuşulmaya başlandı. MF yapım tarafından hazırlanan Mahkum dizisi erken final yapmadan önce senaryo ekibine takviye yapacak. FOX TV yönetimi reyting oranlarının yükselmemesi halinde dizinin final yapmasını istiyor.